СЗБ и БАЗ: Удари ни ток!


СЗБ и БАЗ: Конкуренцията за унищожаването на бизнеса се увеличава! Удари ни ток!
Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведениятаподкрепят позицията на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) по отношение цената на електроенергията.


Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията категорично подкрепят позицията на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) по отношение драстично повишената цена на тока.
Не само, че последните месеци изчезна каквато и да е подкрепа за бизнеса в условията на пандемия, че ежедневно се подкопава бизнес средата със заплахи за затваряне, но и сега сме ударени с цените на тока.
Има съвсем реални случаи на фирми, подписали дългосрочни договори с електроразпределителни дружества, които вдигат цени само чрез уведомителен e-mail. Може би това е подготовка за бъдещо затваряне – предприемачите в сектора да предпочитат да не работят, вместо да плащат космическите нови цени на тока. Ситуацията започва да напомня на далечната 1997 година, когато инфлацията беше ежеминутна, а цените на продуктите се променяха по няколко пъти на ден.
Всичко това се случва или с мълчаливото съгласие на отговорните държавни органи, или поради тяхната некомпетентност, или още по-лошо – с тяхната благословия.
Няма да изброяваме отново изключително експертните аргументи, изложени в писмото на колегите от Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) до служебния министър-председател. Ще кажем само това, което усещаме на гърба си – драстичното повишаване на цената на електроенергията в тези тежки времена прави оцеляването на много от нас почти невъзможно.
Водени от гореизложеното, се присъединяваме към готовността на АОБР, ако не се вземат необходимите мерки, за организиране на национални протестни действия, с които да защитим интересите на стотиците хиляди засегнати от неадекватната държавна политика, довела до драстичното повишение на тока.