Среща между представители на ПП Има такъв народ и Сдружение на заведенията в България


Среща между представители на ПП „Има такъв народ“ и „Сдружение на заведенията в България“ бе проведена, както в гр. София, така и в гр. Варна.
СЗБ представлява някои от най-засегнатите от сегашната ситуация бизнеси в България, в т.ч. собственици на заведения за хранене и развлечение, чиито компании са предимно представители на малкия и среден бизнес в България.
От страна на СЗБ бяха поставени редица проблеми, по които и двете страни бяха единодушни, че следва да бъдат решени като - повишаване на минималния задължителен праг за регистрация на ДДС, преразглеждане на правилата за определяне на възнаграждения, дължими за използване на авторски права, улесняване процедурата за регистрация на търговски обект и други.
Туризмът е сред приоритетите на „Има такъв народ“, той е ключов за развитието на икономиката и като такъв той не може повече да бъде пренебрегван.
Ние говорим за ресторантьори, хотелиери, туроператори, компании, които организират събития или отдават оборудване, но всъщност това не са просто фирми, а отделни хора, семейства – бармани, сервитьори, диджеи, екскурзоводи, дори музиканти и певци и всички те са изправени пред критична ситуация.