Благодарим на всички за подкрепата! Благодарим, че се припознавате в нас и оценявате всичките ни усилия за едно по-добро бъдеще в ресторантьорския и развлекателен бранш! Заедно можем повече...!

"HashtagSTUDIO" гр. Варна
ЗБХ "Тенджери и черпаци" гр. София
Бар-клуб "Екстрийм" гр. Глоджево
Комплекс "Невърленд" гр. Глоджево
Рестотант "Чинар" гр. Хисаря
"65 Светулки" гр. София
бар "Есенс" гр. София
Л...

Read more

Българската асоциация на заведенията, Сдружението на заведенията в България, Браншова организация на ресторантьорите – София, Българската асоциация за туризъм и Асоциацията на специализираните експерти в туристическата индустрия изразяват искреното си недоумение от факта, че доскоро гражданската, а от скоро силовата структура „Спаси София“ мрази бизнеса в прекрасната ни Столица.
От години софийс...

Read more

Българските институции най-сетне поставиха туризма като приоритет! Благодарим!

Днес за пръв път от много време българските институции поставиха туризма ни като национален приоритет.
В Народно събрание бяха приети промени в Закона за чужденците в Република България (ЗЧРБ), които решават серия проблеми с наемането на работна ръка от страни извън Европейския съюз.
Българският туристически бранш...

Read more

ДО

Г-Н БОЙКО БОРИСОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ГЕРБ


Г-Н РУМЕН ХРИСТОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СДС


Г-Н АСЕН ВАСИЛЕВ И Г-Н КИРИЛ ПЕТКОВ

СЪПРЕДСЕДАТЕЛИ НА ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА


Г-Н АТАНАС АТАНАСОВ И Г-Н ХРИСТО ИВАНОВ

СЪПРЕДСЕДАТЕЛИ НА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ


Г-ЖА МАРИЯ ГАБРИЕЛ

КАНДИТАТ ЗА МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ


ОТВОРЕНО ПИСМО

от

Национален Борд по Туризъм (НБТ)

Българска Туристическа Камера (БТК)

Българ...

Read more

ОТВОРЕНО ПИСМО

Най-големите туристически сдружения настояват за оттеглянето

на Зарица Динкова като министър на туризма


УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,


С настоящото Отворено писмо най-големите туристически сдружения в България настояват и призовават г-жа Зарица Динкова да се оттегли от поста министъра на туризма.

Категорични сме, че в Министерството на туризма е необходима спешна промяна. Несъгл...

Read more

Когато приемате и осъществявате поръчки през външна платформа, като Order.bg https://order.bg/varna/
(Takeaway и други) е редно да :
1) Обявите това в портала на НАП, подавайки еднократно декларация по Н-18, че използвате чужд електронен магазин за извършване на търговия. Това изискване е валидно от 2020 г. При необходимост от съдействаме, свържете се с представителя на платформата, с която рабо...

Read more

Шеф Петър Йоргов от Грифид хотели е с приз за най-голям принос за развитието на кулинарната култура в България и обучение на млади кулинари през 2023 г.

Петър Йоргов, част от екипа на Грифид хотели през годините се е придържал към принципите си и демонстрирал постоянство, внимание към детайла и стремеж за усъвършенстване всеки ден, така мотивирайки и давайки пример на младите. Ежедневно в работат...

Read more

СЗБ и БАЗ: Нови скандални предложения от Асен Василев за промени в данъчните закони

През изминалата седмица в пленарна зала бяха гласувани на първо четене предложения за промени в данъчните закони. В тях, в последния момент се появи текст, плод на необяснимата агресия на финансовия министър към ресторантьорите, в който всички фирми, опериращи в сектор туризъм, трябва задължително да работят с о...

Read more


Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България изразяват своето учудване от поредния опит за грубо изкривяване на данните за ползите от намалената ставка ДДС за сектор ресторантьорство.
В откровено организирана от НАП атака с изопачени данни се твърди, че при 4.6 млрд. лв. оборот през 2022 г. са внесени едва 7 млн. лв. ДДС.
Данъчното законодателство обаче е обвърза...

Read more

Асен Василев отново подвежда с информация за среща с бранша ни.

Министърът на финансите Асен Василев за пореден път подвежда обществеността с информация от фантомни срещи с нашия бранш. Днес той обяви, че „собствениците на ресторанти са предложили, вместо да им се вдига от 9% на 20% ставката на ДДС, да се изсветлят приходите им както и доходите на служителите“.
Факт е, че всички браншови орга...

Read more