Поради големия интерес и недостатъчното време за обсъждане на всички точки от дневния ред, обяваваме продължение на срещата. Всички заинтересувани по темите са поканени за участие при вземането на решения на обявеното последващо събрание!

26.02.2020г. / сряда / от 14:00ч. в ресторант Rappongi Beach
/Рапонги/, намиращ се на Алея Първа във Варна, ще се проведе общо събрание за Източна Българ...


Събрание на Сдружение на Заведенията в България

На 21.02.2020г. / петък / от 15:00ч. в ресторант Рапонги, намиращ се на Алея Първа във Варна, ще се проведе общо събрание за Източна България. Поканени са и представители на различни отрасли от малък и среден бизнес, както и физически лица, споделящи целите на Сдружението.

Дневен ред:
1. Намаляване на ДДС в сектора за общественото хранен...


Официално писмо от Сдружение на Заведенията в България до министъра на финансите Владислав Горанов!

Уважаеми министър Горанов,

На 28 януари 2020 г. Вие заявихте недвусмислено, че промените в Наредба Н-18 са създадени с цел ние, представителите на ресторантьорския бранш, да не „укриваме ДДС“. Това директно обвинение срещу нашия бранш и срещу малкия бизнес, като цяло, ни принуждава да отговорим пу...


Национален Комитет в Защита на Малкия и Среден Бизнес в България декларира, че протестът обявен за 29.01.2020г. от 12 часа пред Народно събрание, е ИКОНОМИЧЕСКИ, а не ПОЛИТИЧЕСКИ ! Тъй като уважаваме различните политически пристрастия на представителите на малкия и среден бизнес НЕ желаем това да ни разделя в борбата за запазване на прехраната ни. Настояваме политическите партии да се съобразят с ...


ДО
Г-Н БОЙКО БОРИСОВ
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДЕКЛАРАЦИЯ
Относно: Влизане в сила на Наредба №18 на 31.01.2020 г.

СЗБ, както и всички организации и собственици на малък и среден бизнес в България, които подкрепят нашия протест, нямат политически искания, освен в качеството си на суверен. Заетите в малкия и среден бизнес в България не са престъпници и настояваме за нужното уважен...


СЗБ настоява за незабавно прекратяване на прекомерния административен натиск по Черноморието
ДЕКЛАРАЦИЯ

Сдружението на заведенията в България (СЗБ) изразява силна загриженост за случващото се в българските черноморски курорти.

На фона на множеството проблеми пред туристическия сектор, обусловени както от геополитическата среда (най-вече пренасочването на туристическия поток от Турция към Българи...


Комисията за защита на потребителите (КЗП) забрани на фирма да издава на търговци сертификати за коректност по неясни и субективни критерии. Регулаторният орган излезе с решение, че дружеството осъществява дейността си в противоречие с изискването за добросъвестност и професионална компетентност, в резултат на което заблуждава крайните потребители и може да увреди икономическите им интереси.

Все...


СЗБ се зае с казуса, свързан с искането на „Нова Броудкастинг Груп“ АД за заплащане на лицензионни такси.

По повод постъпили сигнали от страна на наши членове относно натиск от страна на „Нова Броудкастинг Груп“ АД за заплащане на лицензионни такси за излъчване на „Диема спорт“ и „Диема спорт 2“ на територията на заведенията, СЗБ се обърна за съдействие към Българската стопанска камара.

В резулт...


23.02.2016г.


ДО

КМЕТА НА ГР. ВАРНА

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ГР. ВАРНА

КОМИСИЯ ПО БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ КЪМ ОС-ВАРНА

КОМИСИЯ „РЕКЛАМНА ДЕЙНОСТ И ТЪРГОВИЯ“ КЪМ ОС-ВАРНА

СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВА ИНФОРМАЦИЯ


ОТВОРЕНО ПИСМО

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

С настоящото се обръщаме към Вас във връзка с неразрешения проблем, свързан с формирането на таксата за тротоарно право на територията на Община Варна.

Напомняме,...


Кулинарно състезание по устойчиво готвене

Уважаеми дами и господа,
ИНСТИТУТ ЗА КУЛИНАРНИ ИЗКУСТВА (ИКИ) към ВИСШЕ УЧИЛИЩЕ ПО МЕНИДЖМЪНТ – ВАРНА (преобразуваното Висше училище Международен колеж, гр. Добрич) имат удоволствието да Ви поканят на участие в „Първо кулинарно състезание по устойчиво готвене“ – България ЗА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ И НАЧИНАЕЩИ, което ще се проведе на 4-ти декември 2015 г.
ДВЕ КАТЕ...