СЗБ и БАЗ: Конкуренцията за унищожаването на бизнеса се увеличава! Удари ни ток!
Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведениятаподкрепят позицията на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) по отношение цената на електроенергията.


Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията категорично подкрепят позицията на А...


СЗБ и БАЗ: Временното Министерство на здравеопазването
поднови войната с нашия бранш.

След всяко изказване за затваряне на заведенията и как ние сме най-големите разпространители на вируса, следва вълна от напуснали служители и спад в оборота.

Служебното министерството на здравеопазването продължава целенасочената война срещу българския бизнес и конкретно сектора със заведения.
Тази сутрин пре...


8.6% - Преболедували С19 с официален PCR и регистриран в системата.

13.4% - Преболедували С19, като сте установили вируса с домашен антигенен тест.

21.2% - Мислите, че сте преболедували, имали сте типичните симптоми, но не сте си правили тест

5.2% - Не знаете кога сте се срещали с вируса, но сте си правили тест и имате антитела.

26.9% - Ваксинирани сте.

5.8% - Не сте преболедували, нямате ант...


СЗБ и БАЗ към МЗ: Превърнахте се в репресиращ орган!
Властта не ви влияе добре! Елате на дебат!
/цензурирана версия/
Министър Кацаров, изрекохте поредната лъжа! Планът Ви нито "включва автоматично стартиране на програмите за социално подпомагане и подкрепа за бизнеса", нито поставя на преден план рисковите групи.
Временният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров и временно подопечното му вед...


СЗБ и БАЗ: Против сме оставането на служебния здравен
министър Стойчо Кацаров на поста

С "Националния план за справяне с пандемията от Sars-CoV-2" нашият бранш се използва като зле прикрит опит за въвеждането на задължителна ваксинация.

Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията се противопоставят срещу оставането на поста на служебния министър на здравеопазван...


БАЗ и СЗБ: Безумие е от заведенията да се изисква "План за борба с тероризма".

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България изразяват искреното си възмущение срещу стартиралите проверки за наличието на „планове за антитероризъм“ от страна на ДАНС.
Не стига, че сме притиснати до ъгъла и едвам оцеляваме, а сега ни гонят и за антитерористични планове, които, видите ли...


СЗБ и БАЗ: Нито крачка назад! Фалитът не е решение на пандемията


Вчера от министерството на здравеопазването се опитаха да ни подготвят за ново затваряне на бизнеса. От представения Национален план за справяне с пандемията става ясно, че отново първите потърпевши ще бъдат заведенията, като нощните такива на практика не получават никакъв шанс за оцеляване. За нас продължаващата фиксация върху мал...


ДО
Г-ЖА СТЕЛА БАЛТОВА
МИНИСТЪР НА ТУРИЗМА

ДО
Д-Р СТОЙЧО КАЦАРОВ
МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО


УВАЖАЕМА ГОСПОЖО МИНИСТЪР,
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

Обръщаме се към вас от името на Конфедерацията на българския туристически бизнес с молба за среща, на която да обсъдим приоритетите в сектор туризъм и предложенията, които има нашата организация.
Надяваме се българският туризъм да намери своето мяс...


Конфедерацията на българския туристически бизнес настоява за спешна среща с министрите на здравеопазването и туризма

Ричард Алибегов и Българската асоциация на заведенията поеха ротационното председателство на организацията

Българската асоциация на заведения в лицето на нейния председател Ричард Алибегов пое ротационното председателство на Конфедерацията на българския туристически бизнес. От ор...Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията изслушахме много внимателно брифинга на министерството на икономиката, на който бяха оповестени нови мерки в подкрепа на бизнеса. С огромно разочарование разбрахме, че вече приетата, гласувана и одобрена от Европейската комисия програма "Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични ме...